image

基本上VSCO真係文青必備,少數免費得黎又高質嘅App。VSCO內帶免費嘅Filter已經夠用,當然如果你需要用到付費Filter,每個都只係港幣8蚊,食串魚蛋嘅價錢就買到Filter,可以入手支持下。

VSCO 秋日濾鏡影芒草最正!

image

秋天黎到,山上芒草盛開,你可能會想上山影番幾張靚相。影完相打開VSCO,用A6濾鏡(免費)做基礎,跟住小編下面嘅設定(右面嘅數值),就可以為你嘅相片加添濃濃秋意。

image

帶住相機去旅行,記錄畫面:【台灣輕旅拍】由專業攝影師捕捉最美好的瞬間

VSCO冬日冷冷濾鏡

image

秋天完了,就是冬天。配合冬天嘅濾鏡,你可以跟住小編下面嘅設定將相片色溫調得冷色啲,光亮啲,營造冬日感覺。除左人像,城市景都好適合用呢個濾鏡架。

image
image
image

跟攝影師探索冬季之美:【獨家行程】北海道三天兩夜攝影教學行程

▲認識KKday▲
KKday-世界旅遊體驗網站,在全球 54個國家,174 個城市, 有 6000多種不同的行程與體驗。 KKday內有最特別、最意想不到的的世界行程體驗!不論你想當一日忍者、乘坐直升機享盡奢華旅程、還是你想要與猩猩共進午餐…KKday滿足旅人不同的喜好。KKday幫你省去在各論壇爬文找資料的麻煩,一站解決安排行程的困擾!現在,想來一場與眾不同的旅行就來KKday找行程,一起去冒險吧!
KKday 網頁: www.kkday.com
KKday Facebook: KKday