image

去旅行參觀博物館、進入主題樂園係基本啦,但好多人有時都唔知邊到有門票可以預早買定。小編靜靜雞同大家講,其實KKday有好多門票可以一早訂定,等大家可以一早Plan行程啦!

#1. 藤子F不二雄博物館

image

藤子F不二雄博物館,故名思意,當然係叮噹多啦A夢 (小編自爆自己年齡 T,T) 嘅博物館!喺博物館入面,大家可以了解多啦A夢作者藤子F不二雄嘅漫畫繪製過程架!

image

除左展區之外,3樓嘅餐廳更有多啦A夢特色食品,大家係進食嘅時候,仲可以回味一下多啦A夢嘅情節。不過小編最鐘意嘅係博物館有多啦A夢嘅法寶俾大家慢慢影相,真係好得意呀!

>>> 3秒預訂藤子F不二雄博物館門票

 

#2 三鷹之森吉卜力美術館

image

講起吉卜力,就會諗起宮崎駿導演嘅電影,《千與千尋》、《天空之城》、《龍貓》等等出名嘅卡通片嘅人物都可以喺三鷹之森吉卜力美術館搵到,宮崎駿迷一定要去!

image

博物館入面嘅玻璃描繪出吉卜力唔同嘅角色人物!

 

>>> 3秒預訂三鷹之森吉卜力美術館門票

 

#3 Tokyo Disneyland

image

每個女仔去東京有個地方一定要去 – 東京迪士尼! 當大家進入夢幻世界,就會見到唔同嘅卡通人物。小編有朋友好鍾意史迪仔,去日本一定要去迪士尼 (0.0) 哈! 不過呢,就算你唔係迪士尼嘅fans,就一定要玩一次。傳聞東京迪士尼係咁多個迪士尼當中,設施係最好玩,信唔信你就要入去驗證下啦!

>>> 3秒預訂東京迪士尼門票

 

#4 Universal Studios Japan

image

講完東京迪士尼,就不得不講日本環球影城啦。本身已經有大大小小嘅樂園設施俾大家玩,而且之後聖誕節仲會有「魔法師之冬」,將哈行波特園區變成雪白世界,大家就彷如進入魔法世界扮演魔法師!如果大家唔想去旅行社排隊買票,就可以上網買啦!

>>> 3秒預訂Universal Studios Japan門票

 

其實除左門票之外,原來仲有JR Pass關西周遊劵買!下次去旅行真係唔洗再煩去邊到可以買門票、車票啦,KKday係大家去旅行嘅好幫手喔!

 

你可能會有興趣:

【孩子們的天堂】台場LEGOLAND 樂高積木主題樂園門票

【東京必去】東京鐵塔大展望台門票

【關西遊必買車票】關西周遊券

 

▲認識KKday▲

KKday-世界旅遊體驗網站,在全球 54個國家,174 個城市, 有 5000多種不同的行程與體驗。 KKday內有最特別、最意想不到的的世界行程體驗!不論你想當一日忍者、乘坐直升機享盡奢華旅程、還是你想要與猩猩共進午餐…KKday滿足旅人不同的喜好。KKday幫你省去在各論壇爬文找資料的麻煩,一站解決安排行程的困擾!現在,想來一場與眾不同的旅行就來KKday找行程,一起去冒險吧!

KKday 網頁: www.kkday.com
KKday Facebook: KKday