使用天數:1,609天
yomymelody
博客簡介

OASIS beauty

最新文章
熱門文章

肌膚都需要氧氣?O2 Power 賦予肌膚生命力



推薦該博客文章
  • 19458
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 紅粉蘋果肌 提升異性緣 蘋果肌並不是肌肉,主要是顴骨前的脂肪組織,蘋果肌的位置是在眼睛下方二公分處呈倒三角狀的組織,微笑或做表情時會因為臉部肌肉的擠壓而稍稍隆起,看起來就像圓潤有光澤的蘋果,因而得名。 化妝嘅時候,唔少女仔鍾意喺蘋果肌嘅位置刷上胭脂,令面色更紅潤,睇上嚟更年輕,而且據說蘋果肌仲可以招桃花、提升異性緣,你都想擁有蘋果肌嗎?不妨試試以下化妝技巧: Step 1. 輕沾少許胭脂,先刷在手背上均勻粉末,降低筆刷上顏色濃度。 Step 2. 面對鏡子微笑,將胭脂以U形手法輕刷在肌肉至高處。借著重複輕刷,調整胭脂妝感。 Step 3. 輕沾少許珠光蜜粉餅, 大面積包圍刷在胭脂外側, 提亮臉頰明亮度。 Beauty Tips: 刷上胭脂時,切記下手過重,最好透過反反覆輕刷漸進式的調整妝感。

     

    OASISbeauty 19,458

  • 大家有無睇韓劇《夫婦的世界》呀?今日唔係想劇透,而係好想講入面個小三女星「嫩版宋慧喬」韓素希呀!佢真係好靚好靚好靚~ 面對咁靚嘅女人,又好難怪男人心思思要偷食啦!(戴返個頭盔先,我完全唔接受人出軌架!!!) 黑歷史! 韓素希舊照曝光瘋傳整形 八八掛掛心態之下,Search下韓素希個背景啦,點知好多新聞都有傳佢係有整容嘅。(其實而家呢個年代,好多人都整容,無咩大不了,只要唔好太過份同影響健康,咁唔完美但可以接受 XD)。 咁韓素希其實有無整過呢?佢係咁講嘅:「我係天然美人」。 Share 比大家睇下韓素希 Pass VS Now 來源:Star.ettoday.net 至於佢有無整呢,真係…佢知天知地知啦~ 但我相信韓國人真係好多變靚d嘅方法嘅,除咗整容之外啦當然。韓素希只係因為太

     

    OASISbeauty 19,458

  • 踏入春夏交替,肌膚最需要唔單止係保濕,仲要美白去斑,迎接夏天!雖然而家長時間帶口睪,不過,嫩白零斑肌膚係唔等架!所以,要喺夏天嚟之前,要盡早去斑、美白! 皮秒激光去斑及傳統激光去斑有咩分別? 提起美白、去斑,好多人都知道可以透過激光LASER去斑。而且,隨科技發展,去斑科技已經發展到皮秒激光去斑,咁傳統激光去斑同皮秒激光去斑又有咩分別呢? 可以從「皮秒」2個字去解釋,皮秒比起納秒快1000倍以上,而皮秒激光的脈衝時間比傳統激光相對更快速,可於極短時間內,利用激光儀器所產生的衝擊波,加強震碎黑色素。而傳統激光去斑技術則以「納秒」的速度加熱皮膚打散黑色素,所以市面最新嘅皮秒激光美白去斑Picolaser去斑時間就更加快速及明顯。 Picogenius係最新最快嘅皮秒激光美白去斑Picolaser 現時美容界有好多皮秒激光美白去斑Picolaser儀器,例如:

     

    OASISbeauty 19,458