使用天數:2,567天
SY
博客簡介

鍾意新奇有趣的事物; 人生苦短,所以盡情做自己鍾意的事情;Beauty & Fashion 係我最愛的東西,其次係提升生活品味的東西。開設專頁係想將自己覺得不錯的東西同大家分享。

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 54547
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 好耐冇出過Blog,Sudio TRE係我最近想再出Blog介紹的好品之一。 我最近忙著搞著自己的美食直播,忙到沒有時間出文。這段時間,我入手很多關拍攝的設備,如:Ricoh Theta V, 智雲Smooth-q 雲台三軸穩定器, RØDE Videomic Go等等。有的還沒有試,有的還在學習中。 Sudio TRE是一個我不需要重新學習的Gadget,因為一年前我已經用過Sudio 的藍牙耳機。按此睇番我篇評測文。這次Sudio TRE更是升級版屬於運動形的藍牙開放式耳機、鰭狀防滑穩定翼及防水防汗設計。有4種顏色選擇:黑色、白色、粉紅色和藍色。 上年我揀咗白色,今次我揀咗黑色。每一個藍牙耳機套裝,都有3種不同尺寸客製化的鰭狀防滑穩定翼,適合唔同耳廓大小的人,確保運動時達到最佳固定效果。 我這次配對的手機是Huawai,一樣沒問題,非常順暢。這款耳機特色:

     

    SY 54,547

  • 韓國Ongoong (温宫)宮廷韓方面膜,我有得試,你都有得試!!! 答啱問題,即有機會獲得:Ongoong(温宮)宮廷韓方面膜1盒 (價值 HKD98/盒) 。有十份禮物俾十位幸運兒,今次禮物要到品牌處攞! 詳情請上:http://goo.gl/T5WZ0N 另外一個產品試用活動,我都有申請參加啊! 產品係韓國品牌,Armian Scalp Premium 紅酒洗頭水及護髮素 550ml (HKD130/pc, HKD260/set),有興趣的朋友仔自己上去睇下啦! 詳情請上:https://www.facebook.com/twinphoenixhk

     

    SY 54,547

  • 話說我4月尾收Sudio VASA BLÅ藍牙系列白色耳機一對,用左一個多月的時間去聽去試,甚至借左俾iPhone朋友試聽幾日,總結一句係物超所值。 關於品牌的資料,留待文章結尾交代,讓我直接進入評測吧! 【耳機設計】5分/ 5分 每個系列有4個顏色選擇:黑色、白色、藍色及粉紅色 。耳機金屬部件用高抛光的铝製,並且塗上了玫瑰金色。同純色的耳機部件配襯得非常好。 圖片來源: Sudio 官網 我試用的是VASA BLÅ藍牙系列,唔需要插耳機窿的闗係,我覺得耳機線長度啱啱好。我將頭髮放下,就可以完全遮晒個耳機。我一邊做嘢一邊聽歌或聽電台,老細都未必知。 【品牌細心度】5分/ 5分 SudioVASA BLÅ 耳機Box Set 裏面以下的小配件: 四對唔同大小的耳塞 真皮耳機包 金屬固定夾 充電USB 線 耳機

     

    SY 54,547