使用天數:2,644天
一起走向電影的天空
博客簡介

A film is a petrified fountain of thought.

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 139935
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 今日同友人相約係尖沙咀食晚飯之後, 途經諾士佛台間lab made分子雪糕店... 本身已經食過幾次lab made分子雪糕, 如果你問我有咩特別, 我只可以答你: 比普通雪糕滑... 除此之外, 就無咩特別! 不過我都幾欣賞lab made分子雪糕, 因為佢d口味係比其他分子雪糕店有創新.... 例如: 奶椰糖不甩 新奇士朱古力爆爆橙 芒果菠蘿乳酪 同埋我覺得老闆好有heart, 每逄d節日都會出d應節既新產品, 中秋節就出左雙黃蓮蓉月味!!! 尋日我去到就竟然出左Mcdull ... 忍唔住出左心心眼 <3 呢個係野野莓乳酪味... 味道都唔錯! Lab made分子雪糕真係每次去都有驚喜。

     

    SkyMovies 139,935

  • 激光脫毛解答︰進行激光脫毛療程前一個月都不能曝曬太陽,因為激光脫毛是利用毛囊中的黑色素對激光的優先吸收而進行治療的,所以如果皮膚曬得太黑,進行激光脫毛時皮膚有可能因為吸收到部分激光能量造成灼傷;而冬天期間穿著的長袖和鬆身衣服,一來可以遮蓋脫毛部位,免被人察覺或出現尷尬情況,二來可以阻隔太陽的紫外光,

     

    SkyMovies 139,935

  • 一看到電影名,就能給人無限遐想的一部影片。白夜,多麼文藝的一個名詞,那麼究竟是白(百)鬼夜行,還是灰白的夜在橫行呢?電影一開始就給人一種古樸,冷峻的感覺。昏暗的色彩,不斷重複的兒時畫面,都構成了一部,讓人有些感傷、充滿遐想與期待的電影。從男女主角小時候的一段兇殺案展開。故事情節其實並不復雜,講述了小

     

    SkyMovies 139,935