使用天數:341天
羅湖牙科醫院
博客簡介

深圳鵬程醫院—有「口」皆碑,健康共享

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 1532
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 牙齒缺失好心酸,不止外觀受損,對於日常嘅進食都系比較大的影響。種牙目前對於牙齒缺失方面嘅修復效果系最理想嘅,但系好多朋友對於種牙價錢并唔了解,好多人都想問,喺香港種牙價錢一般系幾多呢?接下來我哋就嚟了解一下。 關於種牙價錢,相信好多人都有咁嘅經歷,咨詢過好多唔同牙醫,但系每個人都冇法畀出一個「定數」。深圳鵬程醫院專家介紹,因為影響種牙價錢嘅因素有很多,冇檢查同分析患者嘅具體情況就冇辦法做出具體嘅種牙方案,也就冇法預算出具體嘅價錢,之不過一般情況下,牙醫一般都系按照每一顆嚟進行收費嘅,而每一顆種牙價錢一般都喺三萬到五萬港幣之間。 ——影響種牙價錢的因素有邊D? 1.種牙自身嘅組成部分:種牙由種植體,基台和牙冠三個部分組成,而目前種植體有很多品牌,而且牙冠部分嘅烤瓷牙也有很多嘅材料,所以種植體嘅品牌唔同,烤瓷牙嘅材料唔同,種牙的價錢自然也唔同。

     

    dentalhk 1,532

  • 諗起自己嘅深圳睇牙經歷,之前因為平時唔注意口腔衛生,導致有蛀牙,平時工作忙,放假又懶得去掛號睇牙醫,等到牙齒痛到非常難忍時,先去睇咗牙醫。當時牙醫話我牙齒已經蛀到牙肉,已經補唔到,牙醫建議我脫咗之後種牙,當時聽到呢個結果非常後悔,如果之前早點來,就唔會有今時呢個後果。拔咗之後,又因香港種牙要幾萬,所以諗住可以去深圳睇下先。一開始,對深圳牙科診所都係有點擔心嘅,因為上次7月份新聞報道過深圳種牙面癱事件,諗到都覺得心驚驚。但因為香港睇牙要掛號,排醫生檔期要好長時間,價格又貴,一次同friend聚會,佢話去過深圳鵬程醫院睇過,都幾滿意,我第日鼓起勇氣,抱住試試嘅心態,去咗呢間醫院。 去到醫院後,朋友果然係冇介紹錯,環境好,醫生非常專業,各項消毒措施做得好好,我都放心俾醫生睇牙啦。當日醫生幫我做咗檢查,都係建議我做種牙,因醫生都幾nice,價格比香港便宜好多,種牙先需要6000人民幣,當時就

     

    dentalhk 1,532

  • 深圳cool牙醫院推薦:深圳鵬程醫院系集醫學美容、臨床醫療、科研、產品研發、廣告、學術交流、培訓教學為一體嘅專業化、規模化嘅新型醫學美容機構。憑借先進嘅管理模式、嚴格嘅18項安全管理體系及尊貴、舒適、溫馨嘅就醫環境等,深圳鵬程醫院被廣大求美者一致評為高端嘅醫療專業化管理機構。 建院22年嘅深圳鵬程醫院,始終秉承「為顧客靚健康竭盡全力」嘅立院之本,為求美者提供了高安全、高標准、高品質、全方位嘅專業化星級美容服務。堅持以「醫院、軍隊、學校、家庭」為核心嘅專業化管理理念,結合包括「高標准嘅醫生團隊」、「標准超潔凈化手術室」、「術前嚴格檢查」、「專業嚴謹嘅麻醉團隊」、「人性化嘅術中監測」、「嚴謹嘅術後安全體系」等為重點嘅18項安全管理體系。 深圳鵬程醫院,專業嘅管理理念、星級醫療美容服務、實力雄厚嘅明星塑美團隊、優質嘅服務及良好嘅口碑,成為愛美人士心目中頗具規模和影響力嘅「靚夢工場」。

     

    dentalhk 1,532