切換至手機版
文章 | 相簿
生日 30-Nov
性別 男性
國家 Hong Kong
網頁
文章記錄


新的網誌總算開了, 但坦白說, 我仍未學懂使用那個 Blog 的功能, 只是摸索中, 希望日後有機會繼續公開我的旅遊經歷, 讓大家參考.http://paultang20131026.blogspot.hk/yahoo blog 很快便會進入唯讀狀態, 令大家無法留言, 若有時找我, 請到新的 bl...(看全文)

0個留言 | 26.Oct.2013發佈

第一頁 < [1] 2 3 4 5 6 > 最後一頁

最新文章列表


這個 blog 開了幾年,記載了昔日一些生活片段之餘,也詳錄這幾年間我們一家的旅遊經歷,當然也包括某些我閒時寫的旅遊心得,難得呢幾年間又有人間中睇吓,頗感欣慰,可惜天下無不散之筵席,今次遇上 yahoo blog 要摺,自問又冇乜心力時間去搬屋,只好在此同大家講聲後會有期。...(看全文)

16個留言 | 30.Aug.2013發佈


可以留意一下 JR 北海道 推出的電子報, 有關於道東‧道北 Twinkle Bus 及 觀光列車 詳盡資訊, 很有趣的!http://welcome2japan.hk/topics/data/r8otqu000000fxyy-att/r8otqu000000fxz5.pdf...(看全文)

4個留言 | 24.May.2013發佈


前陣子新加坡的機票不斷勁減,靜了一段日子後,最近國泰和 Jetstar Airway 又再度出招。所以今期 Travelzoo 就推介大家入住榮獲 2012 年度新加坡最佳豪華酒店 Collections 的 Hotel Re! @ Pearl's Hill Singapore,由...(看全文)

0個留言 | 04.Apr.2013發佈


 香港貿易發展局預先登記參觀2013及2014年指定香港貿易發展局展覽 賺取高達8,500里數預先登記參觀27個由香港貿易發展局主辦、於2013年4月至2014年3月舉行之展覽會,可賺取基本「亞洲萬里通」里數外,於2013年4月20日前登記及參觀指定展覽會,更可獲享額外250里數,共可賺取...(看全文)

0個留言 | 24.Mar.2013發佈


第一次去新加坡, 出發前努力地刨完旅遊書, 又上網看過不同的資料, 感覺上新加坡好似有好多嘢玩, 但實際又未必樣樣啱玩, 心中嘀咕到底有否選錯目的地; 抵達後, 短短幾天的旅程, 雖然去的地方並唔多, 卻令我地全家見識到了這個花園城市的魅力一面, 例如環境綠化做得好, 地方清潔, 飲食選擇亦多(也適...(看全文)

4個留言 | 18.Mar.2013發佈


Day 1. (6/2)(三) 香港 > 新加坡 (Singapore Airlines SQ 0859)(10:30~14:20) > 新加坡樟宜機場 Terminal 0 > 乘 Skytrain > Terminal 2 > MRT Changi Airpor...(看全文)

1個留言 | 18.Mar.2013發佈


今日係蛇年的大年初一, 五天的新加坡之旅終告踏入尾聲; 早上瞓醒時, 驚覺已差不多 9:30 am, 因酒店的早餐只供應至 10:00 am, 匆匆忙忙梳洗過後, 先帶阿仔落樓食嘢, 老婆大人則留喺房內執拾行李, 約十點幾便 check-out, 並將行李暫時寄存於 counte...(看全文)

1個留言 | 15.Mar.2013發佈


朝早起床, 原本打算去 "黃亞細肉骨茶" 嘆個早餐, 但今日係年廿九大除夕, 記起早兩天去食天天海南雞飯時, 該店有貼出通告話年廿九開始休息, 為防摸門釘, 決定打個電話問吓有否開門, 點知打咗幾次, 個電話都長響冇人聽, 頂~ 果然不幸俾我估中! {註: 由 Little In...(看全文)

7個留言 | 13.Mar.2013發佈


喺 聖淘沙島 乘坐 Singapore Cable Car 返回 Harbourfront Tower Two 後搭電梯落樓, 走出門口順歩往前行, 進入前面的 Harbourfront Centre, 穿過通道往其旁邊的 Vivo City; 呢度係個好大的 Shopping Mall,...(看全文)

4個留言 | 08.Mar.2013發佈


食完飯後稍事休息, 無意間望到美食街外面似乎有點天色灰暗, 心中暗叫不妙, 馬上起身出外一看, 果然正在落著傾盆大雨, 真係有冇搞錯啊?! 個天 set 定時間掣開水喉的麼? 每日食完午餐就準時落雨? 簡直無語, 初頭諗住再坐多一陣, 但轉念一想, 等佢停雨又唔知要等到幾時, 何必在此浪費時間? 最...(看全文)

0個留言 | 07.Mar.2013發佈

第一頁 < [1] 2 3 4 5 6 > 最後一頁