使用天數:544天
PuiPui
博客簡介

Pui Pui係化妝師,亦係blogger,除左提供化妝服務,仲會為大家分享各種好用嘅護膚品同化妝品架!

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 21869
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 返工企足一日,對腳真係好容易水腫,所以每晚我沖完個熱水涼之後我都會抽10分鐘左右幫自己做腳部按摩來放鬆返肌肉㗎,如果可以幫自己做埋肩頸通淋巴就好啦 最近用緊創新無感科研產品「eefit淋巴通」終於可以滿足我通全身淋巴嘅願望啦!「eefit淋巴通」係採用eefit分子效能專利技術將能量持續而穩定地導入皮下淋巴組織,改善淋巴循環系統,排走毒素及代謝物 我就鍾意睇電視嘅時候貼係肩頸度,咁我可以一路睇電視之餘又可以輕輕鬆鬆通淋巴排毒,真係好慳時間,而且全身都用得㗎!用法都好簡單,打開磁石貼再固定貼係衫度就ok喇

     

    puipui310 21,869

  • 天氣凍最好就食返底熱辣辣嘅雞蛋仔喇!我就最鍾意食已經連續4年獲選米芝蓮香港街頭小食推薦嘅媽咪雞蛋仔! 最近仲推出左新口味,紫薯番薯雞蛋仔,真係好料啊!香甜紫薯同番薯嘅配搭,真係份外窩心,外脆內軟,口感豐富,正呀! 再飲埋香甜紫薯牛乳新鮮時令嘅紫薯打成蓉再加入香濃牛乳,淡淡嘅紫薯配埋香濃嘅牛乳,好正啊!

     

    puipui310 21,869

  • 過左25歲之後,鈣質就會流失得好快,缺鈣會引致骨質疏鬆、骨脆,老左之後仲會令到身高縮水同駝背㗎!真係好影響健康同外觀啊!所以真係要襯後生就要開始補鈣啊!等年紀大嘅時候,可以有足夠嘅鈣質儲備去維持骨質所需! 最近見到有好多女藝人介紹「2C骨質凍齡法」即係Calcium x Collagenà,所以我都一於試吓!BG強效液體膠原鈣蘊含微米液體鈣,鈣吸收量多2.6倍,微米液態化技術令鈣質粒子變得更細,令鈣質更易被血液吸收同儲存,咁就自然吸收得更快、更多啦!含專利Dr Lu鱸魚胜肽萃取,促進膠原蛋白分泌達62.9%㗎!有效強化骨骼,加強其柔韌性,骨質強韌、唔易脆!而且液體鈣易服食,獨立包裝又方便攜帶,咁就夠曬衛生啦,食法都好簡單,每日1條啜啜鈣,1條含1000mg鈣質,咁就輕輕鬆鬆滿足每日所需,每日keep住補,骨質就keep住靚啦,而且味道少少甜蘋果味,我食咗

     

    puipui310 21,869