使用天數:1,902天
Lily@簡單畫畫
博客簡介

我的畫畫發夢勝地 :P

最新文章

生日派對



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2018.7.13

模仿



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2018.6.22

進食



(看全文)


親子育兒   藝文創作(繪畫)  
發表於 2018.5.26
  • 135410
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 話說小豬仔出世之後......物資所餘無幾......整昆蟲定係人好呢?本來決定整蜜蜂,但過程中臨時轉軚......哈哈...但製作完之後...小豬仔好醒目呀!最終就出了一個鄉村姑娘啦!花下姑娘~~呵呵...

     

    simpledrawing 21 135,410

  • 還記得小時候, 每到夏天我就會嚷著要買涼粉~~街市的涼粉非常便宜, 而且一賣就是一大磚~~至於西瓜, 我們也通常買一大個~~然後再加一罐雜果~~不過, 通常製成品會少了很多, 因為...現在回想起來, 也會非常懷念舊日的親子雜果涼粉製作時光呢!

     

    simpledrawing 17 135,410

  • 後天就是北京奧運的開幕了!今年的奧運可真是波折重重:先是被人杯葛,然後又有傳送聖火時的搗亂,接著又有地震,到現在就來個8號風球‧‧‧不過我們還是應該樂觀一點看。正所謂「貴人出門招風雨」,風雨過後也必定會天晴,所以還是開開心心迎奧運吧!不要被那些可怕的預言嚇壞~~ **今天早上的靈修經文和今天的天氣

     

    simpledrawing 135,410

曾刊登專欄的文章

小青蛙

依家經常要角色扮演, 同阿囡玩自我介紹呢! 最近去咗葵芳新都會廣場探小青蛙Kerokerokeroppi~ 阿囡見到小青蛙開心到周圍影相呢! 大家有興趣可以上商場網站睇睇: http://metroplaza.com.hk/zh-hk/promote

食雪糕

呢排天氣好熱, 尋日出街經過便利店, 破例買雪糕俾柔柔食~ 佢拎住杯甜筒,好珍而重之咁食咗好耐呢! (係綠茶朱古力味, 勁好食!) 食到成嘴都係, 哈哈! 題外話, 美素佳兒由今日到星期日都會響愉景新城搞嘉年華, 有遊戲, 有試飲, 又有禮物拎, 大家有興趣都可以帶小朋友去玩呢!

入學

哈哈...真係諗起都開心! 仲有唔夠3個月就入學啦! 到時媽咪都會同柔柔一樣咁興奮!